Yaşam

Trafo Direğinden Vinçle Alındı

Kuşların elektrik tellerine konup, akıma kapılmaması için trafo direğine Van’ın Erciş ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde yaşayanların bıraktığı cansız manken, Van Gölü Elektrik Dağıtım yetkilileri tarafından kaldırıldığı açıklaması geldi. Yerine kuşların telef..

Trafo Direğinden Vinçle Alındı

Kuşların elektrik tellerine konup, akıma kapılmaması için trafo direğine Van’ın Erciş ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde yaşayanların bıraktığı cansız manken, Van Gölü Elektrik Dağıtım yetkilileri tarafından kaldırıldığı açıklaması geldi.

Yerine kuşların telef olmasını önleyecek, ‘kuşkonmaz’ denilen izolasyon yapıldığı açıklandı.

İlçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve çevresine göre ağaçlık alanı fazla olduğu için kuşların geldiği Yeşilova Mahallesi’nde yaşayanlar, kuş ölümlerini önlemek için ilginç dikkat çeken bir yönteme başvurdukları görüldü.

Ağaçlık alanda yuvaları olan kuşların, trafonun da bulunduğu direğe gelip, tellere konarak, telef olması üzerine mahallelinin, elektrik direğine cansız manken bıraktığı görüldü.

Bunun üzerine bölgeye gelen ekipler, cansız mankeni kaldırıp, yerine kuşların akıma kapılmasını önleyecek, ‘kuşkonmaz’ denilen izolasyon yöntemini uyguladığı öğrenildi.

VAN’IN ERCIS ILCESININ YESILOVA MAHALLESI’NDE YASAYANLAR, KUSLAR ELEKTRIK TELLERINE KONUP AKIMA KAPILMASIN, DIYE TRAFO DIREGINE BU CANSIZ MANKENI YERLESTIRMISTI. (FOTO: BARIS KUL/ERCIS-DHA)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL