Yaşam

Tünelin Ucunda Işık Göründü

Seben Taşlıyayla gölünde sulama projesinin tünel kısmında ışık göründü. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Merkez İlçe Başkanı..

Tünelin Ucunda Işık Göründü

Seben Taşlıyayla gölünde sulama projesinin tünel kısmında ışık göründü.

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrak, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fikret Çıracı ve Önder Güzel, Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, Seben İlçe Başkanı Fehmi Çınar, İl Genel Meclis Üyeleri teşkilat mensupları, davetlilerin ve Sebenli vatandaşların katılımıyla Seben Taşlıyayla Göleti Sulama Projesinin tünel kısmında tören gerçekleştirildi.

Seben ovasına sulama suyu olarak aktarılmasını hedeflenen proje için çift taraflı yürütülen tünel kazı çalışmalarında sona gelindiği ifade edildi. Seben Taşlıyayla gölü sulama tüneli açma çalışmalarında törenle birlikte tünelin diğer  ucundaki ışık için kazma vuruldu.

Ak Parti İl Başkanı ve heyeti, “Taşlıyayla Göleti Sulama projesi ile çiftçilerimiz modern sulama sistemine kavuşacak ve bu yatırım ekonomiye 25 Milyon TL katkı sağlayacak” açıklamasında bulundu.

Batı Karadeniz’in “en büyük” yapay gölü olma özelliği taşıyan Seben Gölü’nden yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Seben ilçesine sulama kanalı yapılıyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken ilçeye su taşınması için gölün ortasından bir su kanalıyla alınacak su tamamen kapalı boru sistemiyle ilçeye aktarılacak.

Gölde bulunan 50 milyon metreküp suyun yaklaşık yüzde 70-80’inin boşaltılması planlanıyor. Proje tamamlandığında 32 bin dekarlık tarım arazisinin sulanması ve ekonomiye yaklaşık 25 milyon liralık katkı sağlanması bekleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL