Yaşam

Yavrumuzu Kurtaralım

Muğla’da yaşayan Sinan Ünen-Mehtap Sambur çifti 8.5 aylıkken çocuklarının (SMA) kas hastası olduğunu öğrendi. Bu ölümcül hastalık karşısında çaresiz kalan aile oğulları için yardım bekliyor. Baba Sinan Ünen, “Ayaz oğluma..

Yavrumuzu Kurtaralım

Muğla’da yaşayan Sinan Ünen-Mehtap Sambur çifti 8.5 aylıkken çocuklarının (SMA) kas hastası olduğunu öğrendi.

Bu ölümcül hastalık karşısında çaresiz kalan aile oğulları için yardım bekliyor.

Baba Sinan Ünen, “Ayaz oğluma sekiz buçuk aylıkken SMA teşhisi konuldu. SMA ölümcül ilerleyici bir kas hastalığı.

Amerika’da ‘Zolgensma’ gen tedavisi olması gerekiyor. Bu tedavinin fiyatı 2 milyon 400 bin dolar tedavi edilirse %95 iyileşme sağlayabilmesi için iki yaşından önce bu tedaviyi alması gerekiyor” dedi.

Bu ilaca ulaşmak için kampanya yaptık çünkü tek başımıza gücümüz yetmiyor. Ayaz şu an 16 aylık ve ilacın tam etkisini alabilmesi için ne yazık ki son 6 ay 6 ay içerisinde tedavi etiremezsek Ayaz’ımızı kaybedeceğiz” dedi.

2 YAŞINDAN ÖNCE TEDAVİ OLMASI GEREKİYOR

Baba Sinan Ünen ise, “Ayaz oğluma sekiz buçuk aylıkken SMA teşhisi konuldu. SMA ölümcül ilerleyici bir kas hastalığı. Şuan 16 buçuk aylık iki yaşından önce Amerika’da ‘Zolgensma’ gen tedavisi olması gerekiyor. Bu tedavinin fiyatı 2 milyon 400 bin dolar tedavi edilirse %95 iyileşme sağlayabilmesi için iki yaşından önce bu tedaviyi alması gerekiyor” dedi.

Hasta bebekleriyle birlikte umut içinde yardım elinin uzatılmayı beklemenin zorlu olduğunu belirten aile, daha önce defalarca çeşitli kurumlara girişimlerde bulunduktan sonra hiçbir sonuç alamadıklarını ifade ederek, “Ayaz bebek SMA hastası 2 yaşına kadar tedavi olmazsa ölecek. Ayaz’ı kurtarmak için devlet büyüklerimizden ve vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz.” dedi.
Aile Bunun için bir bağış kampanyası başlattı,

*Türkiye için İBAN : TR71 0009 9009 3825 0200 1000 03 Sinan Ünen ING Bankası Açıklama : Dijital kart

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL