Siyaset

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, sosyal konut projesiyle beraber Bolu Merkez’de 575 konutun inşa edileceğini belirterek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal devlet projesi” dedi. İlk Evim adıyla, Cumhuriyet..

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, sosyal konut projesiyle beraber Bolu Merkez’de 575 konutun inşa edileceğini belirterek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal devlet projesi” dedi.

İlk Evim adıyla, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan çalışmada başvurular devam ediyor. Yoğun talebin olduğu sosyal konut projesine ilişkin AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner de özel açıklamalarda bulundu.

“EKONOMİK HAREKETLİLİĞE VESİLE OLACAK”

Projenin ekonomiye hareketlilik katacağının altını çizen Güner, “2 trilyonun üzerinde bir ekonomik hareketliliğe vesile olacak. Planlanan bu. Çok ciddi bir rakam, şu an içinden geçtiğimiz devalüasyon süreci, bütün Dünya ile beraber yaşadığımız. Bu sürece ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü inşaat sektörü kendi bünyesinde yüzlerce sektörü barındıran, yüzlerce sektöre de hem istihdam noktasında hem iş ve aş noktasında ciddi ekonomik katkılar sunuyor. 100 binin üzerinde ek istihdam olacağını, Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeledi” dedi.

“YÜZDE 40 ŞU AN ÇOK CİDDİ BİR RAKAM”

AK Parti hükümetinin, projeye 20 yıllık bir tecrübe ile girdiğin ifade ederek, “Yüzde 40 sübvansiyonla yapılıyor. Yüzde 40 şu an çok ciddi bir rakam. Şu an emlak piyasasında bütün Dünya ile beraber yaşadığımız bu enflasyon sürecinde konut fiyatları çok yükseldi. Tabi ki belirsizlik her zaman buna sebep olur. Ama 20 yıllık bir tecrübe var. Bu 20 yıllık tecrübede de daha 1 milyonu aşkın sosyal konutu teslim etmiş bir hükümetin tecrübesiyle yola çıkılmış bir planlama” ifadelerini kullandı.

“GÜVENİN OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ”

Başvurulardaki yoğunluğun ise güvenin göstergesi olduğunu belirterek, “Başvurunun bu kadar yüksek olması, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşlarımızın öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize güvendiğinin büyük bir yansıması. İlk 24 saatinde bir milyonu aşması… Bu güvenin olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

“TOKİ’MİZİN OLMADIĞI İLÇEMİZ YOK”

Projenin tanıtımının yapıldığı gün, Ankara’da birinci ağızdan Bolu için bilgi aldığını işaret eden Güner, “İlk etapta 900 biraz eksik az gibi görünüyor. Bunun ilçelerimize de dağılımı mevcut. Ama az değil… Çünkü Mudurnu ilçemize dört etap TOKİ’mizi yaptık. Mengen ilçemizde 5 etap TOKİ’mizi yaptık. Seben’imizde, Kıbrıscık’ımızda… TOKİ’mizin olmadığı ilçemiz yok. Hiçbir şaibeye mahal vermeden sorumluluğumuzu yerine getirmişiz. Bu da bizim için büyük bir kazanım ve tecrübe” şeklinde konuştu.

“BAŞLANACAK 375 KONUTUMUZ VAR”

Güner, yeni projeyle beraber Bolu’da sadece 200 konut değil, 575 konut yapılacağını aktararak, “Bu noktada merkezde 200 konut görünüyor. Ama merkezde 200 olmasının sebebi daha öncesinde, 2019 yılında planlanmış hatta yer konusunda zemin etütleri yapılmış, bir 375 konutluk TOKİ yatırımımız planlanmıştı. Ama kuraları çekildikten sonra beklemeye alınmıştı. Şu anda önümüzdeki günlerde, ‘kazmayı vurarak’ tabiri caizse başlanacak 375 konutumuz var. Yerimiz de belli, arıtma tesisimizin olduğu, Salıbeyler Mahalle’mizde inşaata başlanacak. İlk Evim sosyal konut projesiyle de 575 konutumuz olacak şehir merkezinde. Planlanmış tarihte hak sahiplerine teslim edilecek” açıklamasında bulundu.

“EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJE”

Güner, iyi temennilerini de dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Allah inşallah hem önümüzdeki günlerde hem bu projenin şehrimizde de yer tesliminin yapıldığı, projeye başlandığı günlerde de bir araya gelmeyi, sürece dair istişare etmeyi nasip etsin. Tüm şehrimize ve sonra bütün ülkeye… Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje. Hatta sosyal devlet projesi.” Kaynak.Köroğlu Gazetesi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL