Siyaset

CHP Gerede’de makus tarihlerinden birini daha yaşadı. Yüz yıllık tarihe ve geleneğe sahip CHP, Gerede İlçesinde 51 üye bulamayan yönetimiyle tarihe geçti. 27 bin seçmeni olan Gerede ilçesinde, üye bulamayan..

CHP Gerede’de makus tarihlerinden birini daha yaşadı.
Yüz yıllık tarihe ve geleneğe sahip CHP, Gerede İlçesinde 51 üye bulamayan yönetimiyle tarihe geçti.
27 bin seçmeni olan Gerede ilçesinde, üye bulamayan CHP ilçe kongresi iptal etti.

Bolu ’da, 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimler için siyasi partiler kongre süreçlerini yürütmeye devam ederken Gerede’de siyasi bir skandal yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğüne göre, bir ilçede parti örgütü kurulabilmesi için 51 üye şartı bulunuyor. Şayet, ilçede yeterli sayıda üye bulunamazsa parti örgütü kurulamıyor.

Bolu ve Gerede basınında yer alan bilgilere göre; CHP Bolu İl Başkanlığı kongre süreçlerinde 27 bin seçmeni olan en büyük ilçe Gerede ’de 51 üye sayısını bulamadığı için CHP İlçe kongresini yapamadı. Yaşanan bu durumun aynısının Dörtdivan ’da da yaşandığı kaydedildi.

Bulunduğu kentte teşkilatlanmayı tamamlamakla görevli olan CHP Bolu İl Başkanlığı, yüz yıllık tarihi olan bir partinin 51 üye bulamayan yönetimi olarak tarihe geçti.

Değişim isteyen partilileri seçim ve parti dışında bırakmakla ve Genel Başkanlık adaylıklarıyla meşgul olan CHP İl Başkanlığı’nın yaşanan bu durumu ve yaşanan bu şaşkınlığı nasıl anlatacakları ve atlatacakları merak ediliyor. Öte yandan bir kısım vatandaşlar ve siyasi çevreler “CHP Gerede’de havlu attı” yakıştırması yapıyorlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL