Siyaset

TANJU ÖZCAN SUAT GÜNER’DEN HELALLİK İSTEDİ Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan’ın ‘Hurda araçları belediyeye sattı’ dediği AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’den cevap geldi. Suat Güner, “Tanju Özcan’a ‘boğazımdan..

TANJU ÖZCAN SUAT GÜNER’DEN HELALLİK İSTEDİ
Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan’ın ‘Hurda araçları belediyeye sattı’ dediği AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’den cevap geldi. Suat Güner, “Tanju Özcan’a ‘boğazımdan haram lokma geçmedi. İddialarını yargıya taşı’ dedim. ‘Hakkını helal et’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde basının karşısına çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti İl Başkanı Suat Güner’i hedef alan açıklamalar yapmış, Güner’e “Zavallı hurdacı” demişti. Tanju Özcan, , Güner’in belediyenin geri dönüşüm işiyle ilgili iş yaptığı dönemi kastederek, belediyeyi kandırdığını ve Güner’in alacak verecek hesabını belediyeye hurda araçlarla mahsuplaşarak ödediğini iddia etmişti. Özcan’ın açıklama sırasında kullandığı konuşma ve hitap tonuna ve söylediklerine sinirlenen Güner’in cevabı çok sert oldu. Güner hem iddiaları yalanladı, hem de iddia edilen konu hakkında yaşananları tüm gerçekliği ile haber sitemizin editörü Zekeriya Ercivan’a anlattı. Güner haber sitemize şu değerlendirmeleri yaptı:

SEN BANA OĞLUM FİLAN DİYEMEZSİN O LAFI AĞZINA GERİ SOKARIM

Bana itibar suikastı yapmasına müsaade etmem. Daha önce bu iddiası ile ilgili konuştuk basın önünde de ben bu konunun açıklamasını yaptım. Bana bu konuda her defasında “Seninle bir sorunum yok” diyor ama işine gelmediğinde bu asılsız iddiayı tekrar gündeme getiriyor. Birde o açıklamayı yaparken kullandığı bir ifade dikkatimi çekti Tanju Özcan bana dair konuşurken “Oğlum moğlum” demiş. Sen bana oğlum filan diyemezsin. Oğlum lafını senin ağzına geri sokarım.

KUYRUĞU SIKIŞINCA DA BU KONUYU GÜNDEME GETİRİYOR

Sürekli olarak temcit pilavı gibi getirdiği bir konu var, sıkıştığında kendince bana hakaret eder gibi bana “Hurdacı” diyor. “Bolu Belediyesi’ne hurda araç vermişsin” diyor. Kendisine de bu açıklamayı yaptım daha evvelde kamuoyu önünde de açıklama yaptım. Benim sırtımda yumurta küfesi yok. Boğazımdan Rabbim bana haram lokma geçirmeyi nasip etmedi, geride kalan ömrümde de nasip etmesin. Bir kere böyle bir iddian varsa bu konuyu yargıya taşıman lazım. Ben kendisiyle konuştuğumda bana “Hakkını helal et” demişti ama yine tuttu benzer bir açıklama yaptı. Sen bugün o makamda oturan adamsın, kuruma yönelik yapılmış bir haksızlık varsa yargıya başvur. Bende varsa bir suçum, varsa ödenmesi gereken bir cezam ödeyeyim. Bu konuyu kendisi de biliyor, benim herhangi bir suçum olmadığını, o yüzden yargıya taşımıyor ama kuyruğu sıkışınca da bu konuyu gündeme getiriyor.

BU İŞ BOLU’DA BENİM SAYEMDE OLDU

Ben bugünün ekonomik değerleriyle 30 Milyon Liraya yapamayacağı bir tesisi Bolu Belediyesi’ne kazandırdım. 10 yıl sözleşmem olmasına rağmen 2014 yılından 2024 yılına kadar yap-işlet-devret ile sözleşmem olmasına rağmen, ben oradan ceketimi alıp çıkmışım. Ben o şirketi bir yıl sonra başka bir işletmeye devrettim. Bugün hala Bolu’da mavi yeşil konteynerler, kaynağında ayrıştırma, herkes evinde evsel atıkla ambalaj atıklarının ayrıştırılması yapılıyorsa bizim başlattığımız proje ile başladı. Projeyi ben yaptım. Bu iş Bolu’da benim sayemde oldu. Bugün bu geri dönüşüm işlemiyle belki binlerce ağaç korunuyor, doğamıza, çevremize verdiğimiz zararı minimumuma indirmiş oluyoruz. Bu durumun benim sayemde olmasından çok mutluyum, gururluyum.

BENİM SUÇUM NE?

Orada Bolu Belediyesi’nin müstecirinden kira aldığı bir işletme var. Gidip orayı gördün mü ey Tanju Özcan dedim kendisine. Ne alakası var dedi? Bugün o tesisi 30-35 Milyon liraya yapamazsın. Sen o hurda arabalar dediğin parayla o tesisin saha betonunu atamazsın. Kaldı ki ben belediyeye hurda araba filan vermedim. Ben 2015 yılında Ankara Atık isimli şirkete bu işi devrettim. İş için kullanılan araçları gayet çalışır iş görür vaziyette teslim ettim. Devrettiğim şirket bir süre sonra bu işi yapmaktan vazgeçti. Bolu Belediyesi ile aralarında anlaşmazlık olmuş, Bolu Belediyesi benim verdiğim ama benden çıkan araçlara haciz koymuş, ben nereden bileyim? Benim işlettiğim bir yıllık süre içerisinde benim böyle bir meselem olmadı ve belediyeden haciz filan işlemi olmadı. Benden sonra 2015-2019 yılları arasında bu firma tarafından işletildi. Kaldı ki ben benden sonra bu işi alan firmaya 16 adet araç devrettim. Bunların 3-4 tanesine belediye haciz koymuş. Geride kalan araçlar nerede? Hala bugün çalışıyor. Ben bu konuda daha öncede basın açıklaması yaptım. Bu konuyu Tanju Özcan 2019 yılında gündeme getirdi. Burada belediye Ankara Atık şirketine ceza kesmiş, bu cezayı da firma ödememiş, sonrasında belediye haklı olarak bu 3-4 araca haciz uygulamış. O dönemde haciz koyan Alaaddin Yılmaz. O dönemde bir hak hukuk korunduysa Alaaddin Yılmaz tarafından korunmuştur. 4 yıl boyunca o arabaları park edilmiş şekilde bekletirsen, üzerine kar yağar, güneş vurur çürütürsen o arabalar çürür. Ben işi devretmişim Ankara Atık isimli firmaya adamlar benden 16 araba almış ki belediye bunların söylenen 3-4 araç hariç kullanmaya devam ediyor. Ankara Atık ile belediye arasında sıkıntı yaşanmış, belediye alacağını firmadan tahsil edememiş, araçlarına haciz koymuş. Bunu Alaaddin Yılmaz yapmış siz araçları parkta bekletmişsiniz mecburen araçlar hurdaya çıkmış burada benim suçum ne kardeşim?

HAKARET EDER GİBİ KONUŞUYOR

Birde hurdacılara hakaret eder gibi konuşuyor. Hurdacılık bence kutsal bir meslek, çok önemli bir iş. Dikkat et Tanju Özcan o hakaret eder gibi konuştuğun hurdacılar seni bir gün tenhada yakalamasınlar. Kaynak:BoluGerçek

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL