Yazarlarımız

Rahmet ve Mağfiret Vesilemiz; Üç Aylar

Rahmet ve mağfiret, muhabbet ve bereket vesilesi olan üç ayların manevi gölgesi üzerimize düştü. Çarşamba günü Recep ayına kavuşmuş olacağız. Perşembeyi Cumaya bağlayan gece ise Regaib Gecesini idarak edeceğiz inşaallah…

Rahmet ve Mağfiret Vesilemiz; Üç Aylar

Rahmet ve mağfiret, muhabbet ve bereket vesilesi olan üç ayların manevi gölgesi üzerimize düştü.

Çarşamba günü Recep ayına kavuşmuş olacağız. Perşembeyi Cumaya bağlayan gece ise Regaib Gecesini idarak edeceğiz inşaallah.

Üc aylar, Allah’ın insanlara olan sonsuz rahmetinin bir eseridir. Feyz ve bereketin sağnak sağnak üzerimize yağdığı bir mevsimdir.

Rahmet mevsiminin ilk cemresi Regaip Gecesidir. Bu gecenin kadir ve kıymetini bilip Cenab-i Hakka tam bir teslimiyetle yönelmek, gündelik hayatımızı sorgulamak, bu gidiş nereye diye kendimize sormak, ömrümüzü ne uğurunda tukettiğimizi düşünmek, ölmeden önce kendimizi hesaba çekmek gerekir.

Dünya ve ahiretimize faydası olmayan şeyleri terk edip hak ve hakikat mayasıyla yoğrulmak. Çirkin ve kötü huylardan arınıp, güzel ahlâkî kuşanmak lâzım.

Elbette bize düşen Rabbimizin ilâhi lütuf zamanları olarak bahşettiği, duaların kabulüne ve günahların affına vesile kıldığı üç ayların manevi iklimi den istifade ermektir.

Ancak biliyoruz ki Allah’a k olmak, sadece belli vakitlere mahsus değildir. Yilin hangi ayi,hangi günü ve hangi saati olursa olsun kulluk bilinci ile geçirilen her anımiz kıymetlidir.

Dünya ve ahiret saadeti, Cenab-i Hakka iman eden O’nun rizasini gözeten ve her anını salih amellerle bereketlendirenlerin olacaktir.

Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan’a ulaştir…

Bizleri bu müstesna günlere ulaştıran Yüce Rabbimize hamdü sena, Peygamber efendimize salât ve selâm olsun.

Allah’ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun kardeşlerim,Allah’a emanet olunuz..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL