Siyaset

Başkan Suat Güner “Halk Kütüphanesi Olacak”

Adalet Bakanlığı’nın Bolu Belediyesi’ne müze yapılması şartıyla devrettiği eski Adliye Binası Halk Kütüphanesi olacak. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “İzzet Baysal müzesi yapacağım” deyip üzerine uyuduğu ve uzun yıllar geçmesine..

Başkan Suat Güner “Halk Kütüphanesi Olacak”

Adalet Bakanlığı’nın Bolu Belediyesi’ne müze yapılması şartıyla devrettiği eski Adliye Binası Halk Kütüphanesi olacak.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “İzzet Baysal müzesi yapacağım” deyip üzerine uyuduğu ve uzun yıllar geçmesine rağmen yapmadığı Eski Adliye Binası, protokol şartlarına uyulmadığı için belediyeden geri alınmıştı.

2019 yerel seçimlerinden önce Bolu Belediye Başkanlığı tarafından talep edilen ve kent müzesi yapılacağını açıkladığı eski adliye binası şartların yerine getirilmediği ve Bolu Belediyesinin verdiği sözü tutmadığı gerekçesiyle şartname Bakanlık tarafından geri çekildiği kaydedildi.

AK Parti Hükümeti tarafından hazırlanan yeni projeye göre Eski Adliye Binası yıkılarak yerine Bolu İl Halk Kütüphanesi yapılacak.

Söz konusu çalışmaların resmen başladığını belirten AK Parti İl Başkanı Suat Güner, ‘Eski Adliye Binası’nın yıkımına başlandı. Şehrimizin en kıymetli bölgesi olan buraya halkımız özellikle de gençlerimiz için İl Halk Kütüphanesi yapacağız dedi.

AK Parti İl Başkanı Suat Güner, ” Eski Adliye Binası 2019 yerel seçimlerinden önce Bolu Belediyesi’nin talebi üzerine bir protokol çerçevesinde müze yapılması için belediyeye tahsis edilmişti. Söz konusu protokolde “CHP Belediye idaresi ve Başkan Tanju Özcan, burayı kent müzesi yapacaklarını hatta ismini İzzet Baysal Kent Müzesi koyacaklarını beyan etmişti.”
Ancak, uzun yıllar geçmesine rağmen müze için bir girişimde bulunulmayınca protokol şartları gereği eski adliye binası, Bolu Belediyesi’nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi.

Talebimiz İl Halk Kütüphanesi Olmuştur

Ak Parti İl Başkanı Suat Güner, “protokol şartlarını yerine getirmeyen Bolu Belediyesi kent müzesi yapacağım dediği şehrin en kıymetli bölgesine gençlerimiz ve vatandaşlarımız için İl Halk Kütüphanesi yapılması talebimiz gereği ilk kazma vurulmuş eski binanın yıkım çalışmaları başlatılmıştır” dedi.

Güner, önce eski adliye binasının yıkımını gerçekleştiriyoruz ardından il halk kütüphanesinin yapımına başlayıp en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL