Siyaset

BBBaşkanı Özcan İyi Partiyi Görmezden Geldi

BBBaşkanı Özcan, Bir vakitler Başkan Yardımcısı yaptığı İyi Partili meclis üyelerini şimdi görmezden geliyor. Ocak ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu dün yapıldı. Toplantıda denetim komisyonunun seçimi ile ilgili üye..

BBBaşkanı Özcan İyi Partiyi Görmezden Geldi

BBBaşkanı Özcan, Bir vakitler Başkan Yardımcısı yaptığı İyi Partili meclis üyelerini şimdi görmezden geliyor.

Ocak ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu dün yapıldı. Toplantıda denetim komisyonunun seçimi ile ilgili üye önerisi talebinde bulunuldu. Toplantıya başkanlık eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan mart ayına kadar çalışarak Bolu Belediyesi faaliyetleri hakkında rapor hazırlayacak denetim komisyonu içinde İYİ Partililerin olmasını istemedi.

TALEBİ GERİ ÇEVİRDİ

Dün gerçekleşen ocak ayı meclis toplantısının ilk oturumunda en az 3 en fazla 5 kişinin görev alacağı denetim komisyonu ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Denetim komisyonunun seçimi öncesinde tasnif heyeti oluşturuldu. Tasnif heyeti için Ahmet Fidan ve Ergün Temel’in isimleri oy birliği ile belirlendi. Tasnif heyetinin oluşturulmasının ardından CHP grubundan ve AK Parti grubundan denetim komisyonunda yer alacak isimler hakkında öneri istendi. MHP belediye meclis üyesi Fatih Silin 5 kişiden oluşacak partili isimler arasında 1 kişinin İYİ Partili olması gerektiğini söyledi. Bu teklife Belediye Başkanı Özcan sıcak bakmadı. Özcan bu talebi şu gerekçe ile geri çevirdi:

BAĞIMSIZ DAVRANAMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN ÖNERMEDİM

Denetim komisyonuna 3 tane CHP 1 Tane AK Parti 1 tane MHP meclis üyesinin ya da denetim komisyonunda 3 üye olursa 2 CHP 1 AK Parti olacak. Hakan Bey şuan başkan yardımcımız, Mansur Bey yok, Ahmet Bey ve Mehmet Bey bağımsız aday oldukları için sıkıntımız var. Hakan Bey’i önerecektim ama şuan bağımsız davranamayacağını düşündüğüm için önermedim.

BAĞIMSIZ DEDİĞİ MECLİS ÜYESİ İYİ PARTİLİ

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “Bağımsız” dediği Mehmet Korkmaz’ın bağımsız belediye meclis üyesi olmadığı İYİ Parti’nin kayıtlı üyesi olduğu ve İYİ Parti’yi temsil ettiği biliniyorken böyle bir gerekçe ile denetim komisyonuna İYİ Partili bir ismi yaklaştırmak istememesi “Öküz öldü ortaklık bitti” şeklinde yorumlandı.

Denetim komisyonuna CHP grubundan Naci Parlak, Hüseyin Ekrem Serin ve Mustafa Güldal, AK Parti adına Bülent Oturak, MHP adına Necdet Çakır isimleri önerildi. Önerilen isimler oy birliği ile denetim komisyonuna seçildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL