Siyaset

GSB Kasapoğlu “Bolu’da 20 bin 611 kişiye yüzmeyi öğrettik”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Olimpik Yüzme Havuzunun açılışı gerçekleşti. Kasapoğlu “Bolu’da 20 bin 611 kişiye yüzmeyi öğrettik” Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem..

GSB Kasapoğlu “Bolu’da 20 bin 611 kişiye yüzmeyi öğrettik”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Olimpik Yüzme Havuzunun açılışı gerçekleşti.

Kasapoğlu “Bolu’da 20 bin 611 kişiye yüzmeyi öğrettik”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Olimpik Yüzme Havuzunun açılışı gerçekleşti.

Karaçayır Mahallesi’nde bulunan olimpik yüzme havuzunun açılışı “2023’e doğru şehir buluşmaları” programı kapsamında Bolu’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Gerçekleşen açılış törenine AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, parti yönetimi, ildeki spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcular katıldı.

İLDE 16 OLAN SPOR TESİSİ SAYISI 50’Yİ GEÇTİ

Açılışta konuşan Kasapoğlu, Türkiye’nin her yerindeki spor tesisleri, yurtlar ve gençlik merkezlerinin vatandaşları karşılayacak nitelikte ve standartta olduğunu belirterek, “Bolu’da 2002’de 16 olan gençlik ve spor tesisi sayımız 50’yi geçti. Spordaki imkanları birer birer güçlendirip spora erişimi kolaylaştırarak, yetenek taramasıyla yeteneklerin keşfini tesadüfe bırakmadan 10 bin potayla yeni yıldızlara erişimi sağlayarak, sporcu yetiştirerek, tesis yaparak, ilmek ilmek işleyerek Türkiye’yi bir spor ülkesi haline getirdik.” dedi.

BOLU’DA 20 BİN 611 KİŞİ YÜZME ÖĞRENDİ

Salgın döneminde 5 milyon öğrenciye yüzme öğrettiklerini belirten Kasapoğlu, açılışı yapılan tesiste yeni yıldızların yetişeceğine inandığını söyledi. Kasapoğlu, “Bolu’da ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında 20 bin 611 kişi yüzme öğrendi. Açılışını gerçekleştirdiğimiz yüzme havuzunun ülkemize ve Bolu’ya hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

ARZU AYDIN: “TEMELİNİ ATTIĞIMIZ HİZMETLERİ BİTİRİYOR VE HİZMETE AÇIYORUZ”

Açılışta konuşan AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, hizmet ürettiklerini belirterek, “Bu açılış aslında bizim bir siyasi bakışa sahip olduğumuzu göstermesi açısından önemlidir. Biz temelini attığımız eserleri bitiriyor ve hizmete açıyoruz. Milletimize boş vaatler vermiyor, yaptığımızı her işi en güzeli olsun diye çaba sarf ediyor ve milletimizin hizmetine sunuyoruz. Spora, sporcuya ve gençlerimize vermiş olduğumuz değeri lafla, sözle ya da sosyal medyada gündem oluşturarak değil icraatlarla gösteriyoruz” diye konuştu.

FEHMİ KÜPÇÜ: “100’E YAKIN MİLLİ SPORCUMUZ VAR”

AK Parti Milletvekili Fehmi Küpçü ise Bolu’daki milli sporcu sayısını paylaşarak, “Yüzme havuzumuzun açılışını yapacağız. Yanı başımızda kocaman bir spor salonu var. Kapalı demiyoruz ki halka açık. Gençlik merkezimiz var, atletizm pistimiz var. İlçelerde sahalarımız var, ilçelerde yarı olimpik yüzme havuzları var, Bolu’dan başta cimnastik olmak üzere, ana gövdesini teşkil eden yine mukavemet kayağıyla ilgili kayakçılarımız olmak üzere 100’e yakın milli sporcumuz var.” dedi.

“BİRÇOK BAŞARILI SPORCU YETİŞECEK”

Bolu Valisi Erkan Kılıç da, “Bu anlamda vatandaşlarımızın yüzme sporuna olan taleplerinin karşılanması adına yüzme havuzu ihtiyacının karşılanması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Olimpik Yüzme Havuzu Tesisi; 10 kulvarlı olimpik yüzme havuzuna, olimpik kuleli atlama havuzuna, 804 kişilik seyirci kapasitesine, modern soyunma odalarına ve duşlara sahiptir. İnanıyorum ki Bolumuza kazandırılan bu önemli tesisten; ay yıldızlı al bayrağımızı göndere çektirip bizlere millet olarak büyük sevinçler yaşatacak birçok başarılı sporcu yetişecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Bakan Kasapoğlu, protokol üyeleri, sporcular ve antrenörlerin katılımı ile Olimpik Yüzme Havuzunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Kasapoğlu ve beraberindekiler yüzme havuzunda incelemelerde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL