Siyaset

Tugay Kabasakaloğlu Mengen’in 75.Yılında 75 Projeyle Aday Adayıyım” dedi

“İLÇEMİZİN 75.YILINDA 75 PROJEYLE ADAY ADAYIYIM” “Herşey ilçem diyerek” yola çıktığını belirten AK Parti Mengen Belediye Başkan Aday Adayı Tugay Kabasakaloğlu “Biz daha çalışmaya başlamadık değerli hemşerilerim, yatırımlar ve hibeler..

Tugay Kabasakaloğlu Mengen’in 75.Yılında 75 Projeyle Aday Adayıyım” dedi

“İLÇEMİZİN 75.YILINDA 75 PROJEYLE ADAY ADAYIYIM”
“Herşey ilçem diyerek” yola çıktığını belirten AK Parti Mengen Belediye Başkan Aday Adayı Tugay Kabasakaloğlu “Biz daha çalışmaya başlamadık değerli hemşerilerim, yatırımlar ve hibeler misli ile devamı gelecek” dedi.
31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi AK Parti’den Mengen Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Tugay Kabasakaloğlu Mengen’in ilçe olmasının 75’inci yıl dönümünde 75 proje ile Mengen’i hak ettiği yerlere getireceğini açıkladı.
“MENGEN MAALESEF ADI BÜYÜK KENDİ KÜÇÜK OLARAK KALMIŞTIR”
Ülkemizde teknojinin, bilimin ve kentleşmenin birçok gelişme sağladığı son 10 yılda Mengen’in oldukça geriye gittiğini belirten Kabasakaloğlu “1948 yılında Rahmetli Ahmet Burhan BAKIRLI ve arkadaşları tarafından büyük uğraşlar sonucu kurulmuş olan ilçemiz Mengen bugün 75 yaşındadır. 1 asıra çeyrek kala ilçemiz Mengen maalesef siyasetin ve esaretin ortasında kalmış, adı büyük kendi küçük olarak kalmıştır. Ülkemizde özellikle teknojinin, bilimin ve kentleşmenin birçok gelişme sağladığı son 10 yılda Mengen oldukça geriye gitmiş, bir çok değerimiz nerdeyse yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır” ifadelerini kullandı.
“DEVLET DESTEĞİ ÜSTÜNE DESTEK, PROJE ÜSTÜNE PROJE YAPIYOR, BİZ HALA DOĞALGAZI KİM GETİRDİ ONU KONUŞALIM”
Aşçılarıyla ünlü Mengen’in çok şey kaybettiğini ve geride kaldığını vurgulayan Kabasakaloğlu “Sözlerime geçmişte ilçemizde belediye başkanlığı yapmış, belediye meclis üyeliği yapmış büyüklerimi anarak başlamak istiyorum. Sağ olanlara sağlık ve sıhhat, vefat etmiş olanlara ise Allah’dan rahmet dilerim. Yaşım 40 ama geçmişe baktığımda ve araştırdığımda ne büyük insanlar geçmiş Mengen ilçemizden. Hepsi taş üstüne taş koymak için uğraşmışlar. Bize yani torunlarına tertemiz, pırıl pırıl, aşçısı ünlü, kendi ünlü, Festivali ünlü bir Mengen bırakmışlar. Ülkemizin ilk aşçılık meslek lisesini, ilk aşçılık meslek yüksekokulunu, ufacık bir ilçede 4 yıllık yüksek okulu hediye etmişler bizlere, peki biz ne yapmışız değerli hemşerilerim temizlik konusunda sınıfta kalmış bir Mengen, aşçı fedarasyonları içinde ikilik çıkarma, bitmeye yüz tutmuş bir festival ve ülkemizde ilk defa kurulan Aşçılık lisemizin şuan ki hali. Evet değerli hemşerilerim inanıyorum saydıklarıma sizlerde şuan bir şeyler katıyorsunuzdur. O kadar çok şey vardı kaybedilen ve ezilen, sözlerimi sakın kimse yanlış anlamasın ben doğrudan sayın Belediye Başkanımızı eleştirmiyorum hiçbir siyaset yapmadan hepimizi eleştiriyorum, mesela son 2 yıldır doğal gazı kim getirdi tartışması yapıyoruz!!! Değerli hemşerilerim biz bunları tartışırken komşularımız yatırım üstüne yatırım, devlet desteği üstüne destek, proje üstüne proje yapıyor. Biz hala doğalgazı kim getirdi onu konuşalım” dedi.
“BİZ DAHA ÇALIŞMAYA BAŞLAMADIK DEĞERLİ HEMŞERİLERİM”
AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in desteği ile doğalgaz hattı yapım işinde zarar gören yolların yapımında kullanılacak olan 100 ton bütüm malzemesinin Mengen Belediyesi’ne hibe edildiğini açıklayan Kabasakaloğlu “Aslında yeri gelmişken tek paragraf ile anlatayım Bolu ilimizde doğal gazı olmayan tüm ilçeler 2023 yılında doğalgaz proje kapsamında yatırıma alındı ve sırasıyla bütün ilçeler doğalgaza kavuşuyor belediyeler ise yatırım kapsamına alınan ilçelerde görev ve sorumluluğu olan işleri yapmakla yükümlü olduğundan işini yapıyor. Ayrıca Sayın Milletvekilimiz Yüksel Coşkunyürek doğalgaz hattı dolayıyla zarar gören yollarımızın yapımı için asfalt hammaddesi olan bütüm malzemesini toplamında 100 ton olarak Mengen Belediyemize hibe edilmesini sağlamıştır ve bütüm malzemesi Bolu belediyesi tarafından işlenerek ilçemizde asfalt dökümü başlamıştır. Toplamında 100 ton bütüm malzemesi tüm ilçemize yetecek kapasitededir tabi hepsi ilçemize gelirse !!! Vatandaşımız adına, ilçemiz adına metre metre takipçisi olacağız. Sayın Milletvekilimiz Yüksel Coşkunyürek’e teşekkür ediyorum. İnşallah sayesinde ilçe merkezimizde bozuk yol kalmayacağını tüm halkımıza beyan ederek müjdelemek istiyorum, biz daha çalışmaya başlamadık değerli hemşerilerim, yatırımlar ve hibeler misli ile devamı gelecek” şeklinde konuştu.
“HAYDİ CANIM İLÇEM KALK AYAĞA, KALK’DA MEYDAN BİR MENGEN GÖRSÜN”
Son olarak birlik beraberlik mesajı veren Kabasakaloğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “El ele, siyasi ideolojiyi cebimize koyarak, temel anlayış herşey ilçem için diyerek, o bizden değil, o şöyle, bu böyle, demeden, kişi kimlik, memleket ayırmadan, taş üstüne taşlar koymak için, gelin el verin, herşey MENGEN için. İlçemizin 75. yılında 75 projemle aday olduğum anda sizinleyim. Olmaz denilen her şeyi birikte yaptığımıza şahitlik edeceksiniz inşallah.”
KABASAKALOĞLU PROJELERİNİN BİR KISMINI AÇIKLADI
Açıklamalarının ardından projelerinin bir kısmını açıklayan Kabasakaloğlu, madde madde Mengen’e neler yapacaklarını söyledi.
-İlçemizde sokak hayvanlarına kalıcı çözüm getireceğiz. O minik dostlarımızı güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için bir barınma evine kavuşturacağız.
-Ailesi ilçemizde ikamet eden ve üniversite kazanan tüm öğrencilerimize burs sağlayacağız. Ayrıca üniversite kazandığı ilde, ilçede barınma sorunu yaşıyorsa bunlara da yardımcı olacağız.
-İlçemizdeki tarımsal kalkınmayı ön plana çıkartacağız. Kadın kooperatifleri kuracağız. İlçemizin medarı iftiharı olan Mengen Peyniri’ni tüm dünyaya tanıtacağız.
-Mengen festivalimizi çok kapsamlı bir hale getireceğiz. Festivalimiz eski günlerine yeniden kavuşacak. Öyle bir güne kalan festival değil, festivalimizi 3-4 güne çıkartarak uluslararası boyutlarda bir gastronomi festivaline çevireceğiz. Tüm sendikaları, tüm kooperatifleri, tüm federasyonları, tüm illeri, tüm dernekleri herkesi kapsayıp, kucaklayacağız. Aşçılar federasyanumuzla ele ele vererek, tüm federasyonlarla birlikte bu işi yürütüp, işi ustasına cheflerimize teslim edeceğiz.
-Yazları ilçemizde sosyal aktiviteler yapacağız. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında en az ayda bir kez olmak üzere etkinlikler yapıp konserler düzenleyeceğiz. İlçemize gelen gurbetçilerimizi, gençlerimizi, hemşerilerimizi Mengen’de sosyal aktivitelerle, sosyal çalışmalarla, gezilerle söyleşilerle buluşturacağız. Bir çok konser, etkinlikler ve tiyatrolar yaptıracağız.
-İlçemizi tertemiz yapacağız. İlçemizin tüm sokaklarını, mahallelerini ele alacağız ve baştan bir Mengen yaratacağız. İlk olarak sokaklarımızı temizleyerek başlayıp, imar ihya edeceğiz. Mengen’i büyüteceğiz, Mengen’i kalkındıracağız. Esnafımız kalkınacak, Mengen kalkınacak, vatandaşımız kalkınacak.
-Çalışan ailelerimizin çocukları için belediyemizin kreşi açılacak. Memur ailelerimiz sabah işe giderken çocuğunu bırakacak, akşam iş çıkışında da çocuğunu alacak. Belediyemiz tüm memurlarımızla ve memur çocuklarıyla el ele gönül gönüle çalışacak.
-Mengen’de iş sahalarını çoğaltacağız. Mengen’e katma değer katacağız. Değişen ve gelişen dünyanın ve ayrıca hemen yanıbaşımızda Filyos limanından meyvesini alıp Mengen’de bunları yatırıma dönüştüreceğiz. Babahızır kavşağından Dorukhan Tüneli’ne kadar olan yol kenarı alanlarını ticari bir şekilde değerlenmesini sağlayacağız. Vatandaşımızın malı değerlenecek ve Mengen büyüyecek.
-Mengen markasını tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Mengen’i markalaştıracağız. Mengen adı altında ürünler imal edip tüm Türkiye’ye satacağız ve aşçılık federasyonlarımızla birlikte yapacağız.
-İlçe merkezimide kentsel planlamalar yapıp, tüm yollarımızı yeniden inşa edeceğiz. İlçe merkezimize güzel meydanlar yapacağız. İlçemizi güzel parklarla kavuşturacağız. Atatürk ve Gökçesu caddesini baştan aşağıya yeniden inşa edeceğiz.
-1.Etap, 2.Etap ve 3.Etap TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlarımızla ayrı ayrı toplantılar yapacağız ve sorunlarını ve dileklerini dinleyeceğiz. Belediyemizle TOKİ Başkanlıkları el ele çalışacak.
-Mengen sanayi sitemizin gelişip büyümesi için belediye olarak elimizden geleni herşeyi sonuna kadar yapacağız. Ayrıca Mengen sanayi sitesi esnafı ile el ele gönül gönüle olacağız.
-Belediyemizde AR-GE birimi kuracağız. Yapacağımız projeler ile birlikte hibe desteklerle ilçemizi daha da güzelleştireceğiz, geliştireceğiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL