Siyaset

Yasemin Turan Sakarya Kadın Kolları Başkanı Oldu

Gazetemiz Köşe Yazarı Tarihçi Araştırmacı Yazar Mustafa Turan’ın Eşi Yasemin Turan Ak Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Oldu. Bir dönem Mengen Gökçesu İlköğretim Okulu Müdürlüğü de yapan, Tarihçi Yazar Mustafa..

Yasemin Turan Sakarya Kadın Kolları Başkanı Oldu

Gazetemiz Köşe Yazarı Tarihçi Araştırmacı Yazar Mustafa Turan’ın Eşi Yasemin Turan Ak Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Oldu.

Bir dönem Mengen Gökçesu İlköğretim Okulu Müdürlüğü de yapan, Tarihçi Yazar Mustafa Turanın eşi Yasemin Turan, Sakarya’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede kadın Kolları Başkanı oldu.

Ak Parti Kadın Kolları kongresinde genel merkez tarafından aday gösterilen Yasemin Turan mevcut Başkan Zehra Hatipoğlu’ndan bayrağı devraldı.

Sakarya Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan “Allah tüm şehitlerimize, yakın zamanda kaybettiğimiz şehitlerimize rahmet eylesin. Ak davamızın Ak yürekli gönül dostları Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 yılına kararlı adımlarla yürüdüğümüz bu kritik süreçte hepimiz üzerimize düşen vazifenin bilincindeyiz. Yük değil, yük alan görüşüyle Cumhurbaşkanımızın dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine yükseltmek azmindeyiz” dedi.

Yasemin Turan, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

YASEMİN TURAN KİMDİR

1966 Yılında İstanbul’un Kadıköy ilçesinde doğan Yasemin Turan, Kadıköy İmam Hatip Lisesini bitirdi.

Topkapı Sarayı’nda Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği Tezhip ve Ebru sanat dalları eğitimlerine katılarak, her iki dalda da sertifika aldı. İlahiyat Fakültesi önlisans ve İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi lisans mezunudur.

Bir süre AK Parti Adapazarı Kadın Kolları Başkanlığıni yürüten Yasemin Turan, 2010 yılında AK Parti Siyaset Akademisinden (Demokratikleşme, Hukuk ve Ekonomi) mezun oldu.

Memuriyete geçen Turan, Kur’an Kursu öğreticisi olarak Diyanet teşkilatında çalıştı. Bu görevinde iken Aile,Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına geçiş yapan Turan, bu kurumda altı buçuk yıl Sakarya İl Müdür Yardımcısı olarak çalıştı ve emekli oldu.

Bu görevi sırasında STK’lar ile ortak projelere imza attı ve bakanlık bünyesinde pek çok eğitim ve çalıştaya katıldı. 2018 yılında Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Protokolü kapsamında Sakarya’da birçok Kadın Dayanışma Kooperatifinin kurulmasına öncülük etti.
Hâlen AÖF Sosyoloji bölümü 2. sınıfta okuyan Turan, Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde de Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL