Yazarlarımız

Bolu Belediyesi Biyobozunur Atık Yönetimi

BELEDİYEMİZ ÇALIŞIYOR”… Okumayanlar için paylaşıyoruz…”BOLU BELEDİYESİ BİYOBOZUNUR ATIK YÖNETİMİ PROJESİ GÖNÜLLÜLERİNİ ARIYOR !”… “Bolu Belediyesi, Pazar yerlerinden çıkan organik atıkların doğaya yeniden kazandırılması, sürdürülebilir tarım ve ekosistem için örnek bir..

Bolu Belediyesi Biyobozunur Atık Yönetimi

BELEDİYEMİZ ÇALIŞIYOR”… Okumayanlar için paylaşıyoruz…”BOLU BELEDİYESİ BİYOBOZUNUR ATIK YÖNETİMİ PROJESİ GÖNÜLLÜLERİNİ ARIYOR !”…
“Bolu Belediyesi, Pazar yerlerinden çıkan organik atıkların doğaya yeniden kazandırılması, sürdürülebilir tarım ve ekosistem için örnek bir çalışmaya imza atıyor. Bolu’da artık sebze ve meyve atıkları kaynağında ayrıştırılarak komposta dönüştürülecek. Elde edilen kompostlar ise toprak iyileştirici olarak çiftçilere dağıtılacak.
Örnek proje kapsamında gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize’da iki yıl üst üste ‘Dünyanın En iyi 10 Şefi’ arasına giren ilk ve tek Türk şef olan sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, Bolu Belediyesi’nin davetlisi olarak dün akşam Bolu’da bir seminer verdi.
Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen seminerde Ebru Baybara Demir, 13 şehir ve 52 belediyenin de destekçisi olduğu ‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi’ projesinin detaylarını anlattı.
Verimli geçen seminerin ardından Baybara, kendisine eşlik eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan, belediye personelleri ve diğer katılımcılarla birlikte Pazar yerine giderek, kompost haline dönüştürmek üzere sebze atıkları topladı.”… Haber. Belediyemizin sitesinden… Güzel….
EVET Bolulular… Billboardlarda ve Belediyemizin internet sitesinden de duyurulan önemli bir “DUYURU” için 13 Haziran 2022 Pazartesi akşamı BOLU Merkez “Necip Fazıl Kültür Merkezi”ndeyik…Konuşmacı.”EBRU BAYBARA DEMİR”…Konularında Dünya Çapında Medyatik Bir İsim…Biri Başarılı İşinsanı…Anne…Turizm Rehberi …Turizmci…Aşcı…Şef…Mutfak Araştırmacısı…Eğitimci…Konuşmacı…Hikaye Anlatıcısı…vd…
Ta “MARDİN”lerden “DİYARBAKIR”Kayapınar lardan , Artuklu ve Mahalleleri Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden,Hayatım Yenibahar Derneğinden, yetkin ekibiyle birlikte davet üzerine”gönüllü” olarak “ kalkıp gelmişler…
Gönüllüler Arıyorlar…Hoş Geldiler Safalar Getirdiler…Gelenlere de Getirerenlere de Peşinen Teşekkürler…
Fakat…”Kişi noksanını bilmek kadar irfan olamaz”…Salon doldurulamadı…Kimyacılar öğretmenler muhtarlarla beraber en önde protokoldeydiler…”BAŞKAN”ımız Sn. “ TanjuÖZCAN” Bey bile ikinci sırada kendisine yer bulabildi….1.TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2.Park ve Bahçeler Müdürlüğü,3.İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ,4.Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 5.VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ve Basın Yayın Biriminin de bağlı olduğu “DUAYEN GAZETECİ”, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sn.”RASİM ÖZDEMİR” de protokolde yoktu…Nedense…Neyseeee….
Konunun; Gerçek birçok şirket İlgilisi yöneticisi kooperatcisi devlet yetkilisi de gözükmediler…Eyvallah….
Sağolsunlar… Kunun en ilgilisi 3 Kadın Başkan Yardımcımızdan en genci olan Sn.”GÜLDEN ÖZAYDIN” dı…Fen İşleri,Destek Hizmetleri, Su ve Kanalizasyon gibi çok dertli karda kışta da selde alt yapıda da problemli MÜDÜRLÜK lerin de başında olan çalışkan hanımefendi kardeşimiz bu önemli projede de Medyamızın önündeydi… Tanrı sıkıntılarımızı gidersin…Ülkemize, İlimize, Belediyemize,Siyasilerimize, Çalışanlarımıza da kolaylıklar versin…Birbirimizi doğru anlayabilmek dileklerimizle…Yine yeni projecileri de bekleriz efendim…
BU MEMLEKET HEPİMİZİN……
Sıhhat ve Afiyetle…Muvaffakiyetle… Selam ve MUHABBETLE…
Saygılarımızla.17.Haziran.2022.BOLU.
Mustafa COP(İŞLETME UZMANI/BOLU GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYESİ/ MODERATÖR/KÖŞE YAZARI)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL