Yazarlarımız

FETÖ’den mahkûm ‘sanık’ Yazıcıoğlu dosyasında ‘tanık’

Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile ilgili son yazımda, “2007’de katledilen Hrant Dink cinayetini araştırmanın başlangıcında gibi hissediyorum” demiştim. Kahramanmaraş Adliyesi’nden Yazıcıoğlu dosyasına son derece hâkim bir hukukçuyla yaptığım uzun telefon konuşması..

FETÖ’den mahkûm ‘sanık’ Yazıcıoğlu dosyasında ‘tanık’

Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile ilgili son yazımda, “2007’de katledilen Hrant Dink cinayetini araştırmanın başlangıcında gibi hissediyorum” demiştim. Kahramanmaraş Adliyesi’nden Yazıcıoğlu dosyasına son derece hâkim bir hukukçuyla yaptığım uzun telefon konuşması hislerimin beni yanıltmadığını gösterdi. Yazdığım son yazılarımla ilgili “objektif” olmamakla suçlarken, birilerinin beni yönlendirdiğini de söyledi.

Oysa tüm kaynağım üst düzey kamu görevlilerinin yargılandığı Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne savcılık tarafından sunulan 221 sayfalık ana, 81 sayfalık ek mütalaa ile Kahramanmaraş Savcılığı’nın hazırladığı Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili hazırladığı 96 sayfalık iddianameydi. Yani beni yönlendiren, tıpkı 2007’de Hrant Dink cinayeti dosyası araştırmasında olduğu gibi yalnızca Yazıcıoğlu dosyalardaki bilgi ve belgelerdir. Her iki dosyanın ortak özellikleri, soruşturmanın eksik ve bütünlükten uzak yapılmasıydı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL