Yazarlarımız

Gün Milletçe Kenetlenme Günüdür

Millet olarak hepimizin ciğerini dağlayan çok büyük depremlerle sarsıldık. Ateş sadece düştüğü yeri değil hepinizin yüreğini yaktı. Dillerimizde dua, içimizle enkazların başında bekledik. Canlarımızı kurtarmak, birbirimize el uzatmak için hep..

Gün Milletçe Kenetlenme Günüdür

Millet olarak hepimizin ciğerini dağlayan çok büyük depremlerle sarsıldık. Ateş sadece düştüğü yeri değil hepinizin yüreğini yaktı.
Dillerimizde dua, içimizle enkazların başında bekledik. Canlarımızı kurtarmak, birbirimize el uzatmak için hep birlikte seferber olduk.
Peygamber efendimiz bizleri söyle tarif ediyor.”MÜ’minler, birbirini sevmeden, birbirlerine şefkat ve merhamet göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da bu acıyı paylaşan bir beden gibidir.”
O halde kardeşlerim! gün kenetlenme günüdür.
Gün, yardımlaşma ve dayanışma günüdür.
Gün dua ve niyazla Cenab-ı Hakks sığınma, onun engin rahmetini ve yardımını isteme günüdür.
Öyleyse geçmişte olduğu gibi bugünde imanımızın gereği olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuruyla hareket edelim.
Birbirimizin umudu, birbirimizin yaşama sevinci olalım. Depremden etkilenen her bir kardeşimizin yüreğine dokunalım, göz yaşlarını silelim. Hüzünlerimizi paylaşarak azaltalım.
Maddi ve manevi bütün imkanlarımızla kardeşlerimizin yanında olalım. Yüreklerimiz soğuk kış günlerinde ısınacakları bir soba, başlarını sokabilecekleri bir yuva mesabesinde olsun.
Böylesi zamanlarda sağduyumuzu ve sükunetimizi daha bir özenle muhafaza edelim. Birlik ve kardeşliğimize zarar verebilecek her türlü söz ve davranıştan uzak duralım.
Biliyoruz ki her türlü zorluğu omuz omuza ,gönül gönüle asan aziz milletimiz, Rabbimizin rahmet inayeti, devletimizin kudret ve gayretiyle yine yaralar sarılacaktır inşallah. Bizlerde elimizden gelen maddi ve manevi yardımlarımızı esirgemeyelim.
Bu vesileyle ile geçmişten günümüze afetlerde vefat eden bütün kardeşlerimize Cenab-i Haktan rahmet ,yakınlarına ve milletimize başsağlığı, Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Yüce Rabbimiz bizlere birahane böyle acılar yaşatmasın.
Ülkemizi, Milletimizi, islâm alemini ve bütün insanlığı her türlü afetten muhafaza eylesin. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun kardeşlerim.
Allah’a emanet olunuz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL