Yazarlarımız

Günahlardan Arınma İradesi Tevbe

İnsan oğlundan istenen daima iyiye ve güzele yönelmesidir. Yüce Allah’ın emir ve yasakları doğrultusunda bir hayat sürmesidir.Ne var ki insan bazen, bilerek veya bilmiyerek günaha sürüklenir. Zira o hem iyiye..

Günahlardan Arınma İradesi Tevbe

İnsan oğlundan istenen daima iyiye ve güzele yönelmesidir. Yüce Allah’ın emir ve yasakları doğrultusunda bir hayat sürmesidir.Ne var ki insan bazen, bilerek veya bilmiyerek günaha sürüklenir. Zira o hem iyiye hem kötüye meyilli yaratılmıştır. Cenab-i Hak’kın kullarına lütfettiği tevbe ise günahlardan kurtulmak için bir rahmet ve umut kapısıdır.
Tevbe nefsimizle hesaplaşmak, içtenlikle ve samimiyetle günahlardan pişmanlık duymaktir.Hata ve günahta ısrar etmemek,bir daha onlara dönmeme kararlılığını göstermektir.Hevâ ve hevesimizin esiri olmamaya söz vermektir.
Tevbe günahlarla kirlenen yüreklerimizi paslardan arındırmakdır. Yenilenmek ve tertemiz bir başlangıç yapabilmektir. Yüce rabbimizin sevgisine, hoşnutluğuna talip olmaktır.
Günahları örten, çok affedici ve bağışlayıcı olan Yüce mevlamız bizleri tevbeye davet ediyor.Nur suresi 31.ci ayette:”Ey müminler, hep birlikte Allah’a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz”.
Öyleyse geliniz tevbelerimizi dilimizden kalbimize indirelim.Gönülden nasuh tevbelerle kalben ve ruhen arınalım. Rabbimizle aramızdaki bağı kuvvetlendirelim.Ona layik bir kul olamadığımız için nedametle ve gözyaşlarıyla tevbe ve istiğfar edelim.Allah Rasülune yaraşır bir ümmet olalım. Dilimizle,kulagimizla,
gözlerimizle,ellerimizle ,ayaklarimizla ve bütün bedenimizle işlediğimiz günahlarımızdan tevbe istiğfar edelim.
Ömrümüzü salih amellerle bereketlendiremedigimiz için ,bıkmadan, yorulmadan tevbe ve istiğfar edelim.
Unutmayalim ki içerisinde bulundugumuz bu mübarek üç aylar rahmet,mağfiret ve bağışlanma aylarıdır. Bu ayların feyzinden,rahmetinden,bereketinden faydalanmaya çalışalım.
Rabbimizin huzuruna tertemiz bir kul olarak çıkalım.
Peygamber efendimiz hz.Aişe validemize şu duayi ögretmistir:”Allah’ım sen affedicisin,affetmeyi seversin,benide affeyle Allah’ım ” diye dua ve niyazda bulunalim.
Bol tevbeli ve ibadetli günleriniz olması dileği ile ;Rabbime emanet olunuz.
Allah’ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun kardeşlerim…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL