Yazarlarımız

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN..

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN.. Rahmet,mağfiret ve bereket iklimi üç ayların sonuncusu özlemle beklediğimiz Ramazan ayına yaklaştık. Önümüzdeki pazartesiyi salıya bağlayan gece ilk teravihimizi kılacağız ve sahura kalkacağız inşallah. Rabbimiz..

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN..

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN..
Rahmet,mağfiret ve bereket iklimi üç ayların sonuncusu özlemle beklediğimiz Ramazan ayına yaklaştık.
Önümüzdeki pazartesiyi salıya bağlayan gece ilk teravihimizi kılacağız ve sahura kalkacağız inşallah.
Rabbimiz şöyle buyuruyor”Ramazan ayı ınsanlar için bir hidayet rehberi,doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’in kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin “(Bakara suresi /184).
Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurur”Ramazan ayı geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır” .
“Oruç tutunuz, sıhhat bulursunuz”(müslim/sıyam).
Kutlu misafirimiz Ramazan Rabbimizden bize gelen yüce bir davettir.Hidayet rahberimiz Kuran-i kerimi daha çok okumaya ,tefekkür edip yaşamaya çağrıdır.
Tuttuğumuz oruçlarla irademizi güçlendirmek ve nefsimizi terbiye etmek için en güzel bir fırsattır. Sahuruyla ,iftarıyla yuvalarımıza huzur ve berekettir.Zekat,fitre ve sadakalarımızla, komşularımız, yakınlarımız ve bütün kardeşlerimizle aramızda muhabbettir.
Bu ayda mü’minler olarak bize düşen en büyük sorumluluk, bu kutlu misafire gönlümüzde yer açmak, bu ilâhi davete yürekten icabet etmektir.
Yorulan ruhlarımızı, Ramazan-ı şerifle teskin edelim.Bunalan gönüllerimize Rabbimizden inşirah dileyelim.Özümüze ve fıtratımıza yönelip kulluk şuurumuzu artıralım. Elimizi,dilimizi,gözümüzü, aklımızı, kalbimizi hâsılı ruh ve bedenimizi günahlardan korumaya söz verelim.
Ramazan ayımız şimdiden mübarek olsun.
Gönül ve zihin dünyamız Kur’an’la şifa bulsun.
Bu mübarek ay hertürlü sıkıntı ve hastalıktan bilhassa yaşadığımız salgından kurtulmamıza vesile olsun inşallah.
Rabbim Ramazan-ı şerif-i en güzel şekilde değerlendirip bayrama kavuşmayı nasip eylesin. Her günümüz, Ramazan, bayram olsun.
Allah’ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun kardeşlerim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL