Yazarlarımız

Mehmet Ali Öztürk Yazdı

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda salgın hastalığın gölgesinde buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz. Rabbimizden dileğimiz odur ki tedbirlere riayet ederek geçireceğiniz bu bayram,coşkulu bayramlarımızın müjdecisi olsun. Bayramlar, yıkılan gönülleri..

Mehmet Ali Öztürk Yazdı

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda salgın hastalığın gölgesinde buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz. Rabbimizden dileğimiz odur ki tedbirlere riayet ederek geçireceğiniz bu bayram,coşkulu bayramlarımızın müjdecisi olsun.

Bayramlar, yıkılan gönülleri tamir etme,ülfet, ünsiyet ve muhabbet köprüleri kurma günleridir. Öyleyse hastalığın yayılmasına sebep olmamak ve kul hakkına girmemek için bu bayramda ziyaretlerimizi erteleyelim.Unutmayalim ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardir.

Dini bayramlar,müslümanların birlik ve beraberliğinin pekiştiği en kıymetli günlerden birisidir.Bu mübarek bayramlarda ; küs olanlar barışır, yetim ve fakirler sevindirilir,büyükler hatırlanır, mezarliklar ziyaret edilir.
Bu mübarek günlerin özel bir anlami ise günahlarımızın affedilip nimete kavuştuğumuz icin bayram yapıyoruz. Peygamber efendimiz bayam gunlerini sevinçle geçirirlerdi.

Bu bayram ziyâret yapılmayacağı için, annemizi,babamizi,sevdiklerimizi,dostlarımızı telefon ile arayıp, hâl ve hatırlarını sormalı bayramlarını tebrik etmeliyiz.Geçmişlerimizin ruhlarını uzaktanda olasa Kuran-i kerim okuyarak,fatihalar göndererek şad edelim.
Bayram namazlarını camilerde eda edelim.
BAYRAMDA YAPILACAK SÜNNETLER..
1.Erken kalkmak.
2.Gusül abdesti almak.
3.Misvak kullanmak.
4.Güzel koku sürünmek.
5.Yeni ve temiz elbise giymek.
6.Namazdan önce tatlı yemek.
7.Yüzük takmak.
8.Camiye erken gitmek.
9.Giderken tekbir söylemek.
10.Mü’minlere selam vermek.
11.Güler yüzlü olmak.
12.Mü’minlerle bayramlaşmak.
13.Çok dua ve tevbe etmek.
Seccademizle camiye gidip fiziki mesafe kurallarına uymak.
Bu vesile ile mübarek RAMAZAN bayramınızı tebrik ederim.
Bu bayramın insanlığın içinde bulunduğu hastalıktan kurtuluşa vesile olmasini, sağlıkla, birlik ve beraberlik içersinde nice bayramlara kavurmanızı niyaz ederim.
Allah’ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun kardeşlerim allah’a emanet olunuz kardeşlerim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL