Yazarlarımız

Mehmet Ali Öztürk yazdı “Regaip Kandili”

26 ocak perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaib gecesidir.Yüce rabbimizin rahmetini Müslümanlara bol bol ihsan ettiği belli vakitler vardır. İslam ümmeti tarafından üç aylar bereket ve mağfiret mevsimi olarak kabul edilmiştir…

Mehmet Ali Öztürk yazdı “Regaip Kandili”
26 ocak perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaib gecesidir.Yüce rabbimizin rahmetini Müslümanlara bol bol ihsan ettiği belli vakitler vardır.
İslam ümmeti tarafından üç aylar bereket ve mağfiret mevsimi olarak kabul edilmiştir.
Müminler olarak bu gecede hayatımızın gidişatını gözden gecirmeli; hata ve günahlarımız için tövbe etmeliyiz.Rabbimize el açarak dua ederek, Kuran’ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza ve nafile namaz kılarak bu geceyi değerlendirmeliyiz.
Bu gecede Rabbımizle ve yakınlarımizla bağlarımizi yeniden gözden geçirmeli ,bu vesileyle iyi bir mümin olmanın iman,ibadet,ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir daha hatırlamaliyiz. Doğruluk ve dürüstlüğün ,paylaşımın ,hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, saygının insanı erdemle ulaşabilecek en üstün değerler olduğunu bilmeliyiz.
Kısaca kulluk vecibeletimizi en güzel şekilde yaşamanın şuuru içinde olmalıyız.
Regaib Kandilinizi tebrik eder sizlere, ailenize,vatanımıza, milletimize,alemi İslama hayırlar getirmesini Cenab-i Allah ‘tan niyaz ederim.
Allah’in selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun kardeşlerim.
Beğen

Yorum Yap

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL