Yazarlarımız

Mustafa Turan yazdı “Müdür Ali Yüce’ye Rahmet”

Bolu-Mengen İmam Hatip Lisesi’nin uzun süre müdürlüğünü yapan kadim dostum Ali Yüce’nin vefatını büyük bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunuyorum. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Makamı cennet olsun. Yakınlarına ve sevenlerine..

Mustafa Turan yazdı “Müdür Ali Yüce’ye Rahmet”

Bolu-Mengen İmam Hatip Lisesi’nin uzun süre müdürlüğünü yapan kadim dostum Ali Yüce’nin vefatını büyük bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunuyorum.

Rabbim gani gani rahmet eylesin. Makamı cennet olsun. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Merhum Ali Hoca,nev i şahsına münhasır bir güzel insandı.

Nadir bulunan nadide bir şahsiyet ve vefalı bir dost idi.

Bir süre birlikte çalıştık.Uzun süreli seminerlere birlikte katılıp aynı odayı paylaştık.Yurdun bir çok bölgesine birlikte yolculuk ettik. İnsanı yormayan,uyumlu, makul  ve olumlu bir karakter abidesiydi.

Biz onu, umumi, edebi ve dini kultürü,ismet-i ahlâkiyesi ve çok hususi fezâil-i zâtiyesi ile tanıdık.

Nezaketi, zarafeti, seviyesi, saygısı,üslubu, samimiyeti, kişiliği, misafirperverliği, güleryüzü velhasıl insanlığı, bizim kalbimizde ona ayrı bir makam  tahsis etmiştir.

Metânetini kesâvete teslim etmeyen tarzı ve tavrı, bizde ona karşı ayrıca bir sevgi ve muhabbet oluşturmuştu.İdeâlini hayatının gayesi bilen kuvvetli imanı ve âmâl i sâlihâsı,hüsn-ü ahlâkı ve takvâsı bizce malumdur.

Efendim! Din’e,Kur’âna ve ilme hizmet eden herkese hürmet etmek edepten sayılır. Fakirin de bu sebeple zât ı âlilerine sevgisi ve hürmeti ilânihâye olmuştur.

O,gerçekten çok iyi bir yol arkadaşı, çok uyumlu bir mesai arkadaşı, çok olumlu bir dâvâ arkadaşı idi.

Mengen,orta ölçekli bir Anadolu ilçesi olduğu için Müdür Ali Yüce,hem talebelerinin gönlünde ve hem de kürsülerdeki etkili vaaazlarıyla halkın gönlünde taht kurmuş bir hocaefendiydi.

Hani M.Akif diyor ya;

İnsan oldur ki koya yerinde bir eser

Eseri olmayanın yerinde yeller eser.

O, her biri bir eser niteliğinde binlerce talebe yetiştirdi. Üç tane yiğit evladı vatana,millete ve dine hizmetkâr eyledi.

Mengen’nin Ali Hocasını anlatmaya ne kalem kifayet eder, ne de kelâm  yeter.

Ulvi faziletleri ve yüce meziyetleri bir destan niteliğinde dilden dile anlatılacaktır.

Biz ne zaman Bolu,Gerede,Mengen bölgesine bir konferansa gitsek, onun ikizi sayılan sayın M.Nihat Ünal ile birlikte içinde merhumun da bulunduğu Mengen’den  bir ekip  proğrama katılırdı.

Böylece eskimeyen dostlarla kucaklaşıp hasret giderirdik.

İlişikteki fotoğraflardan biri Bolu Abant İ.Baysal üniversitesinde, diğeri de Bolu Belediyesi konferans salonundaki programlarda görülmektedir.

Edep ve zevk-i selim sahibi bir gönül dostumuz u kaybetmenin hüznü içindeyim.

Tekrar merhum Ali Yüce kardeşimizi rahmetle yad ederken, başta eşleri Ayşe Hanımefendi olmak üzre, evlatları Fatma, Yahya ve Reyhan’a ve tüm Mengen halkına baş sağlığı diliyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL