Yazarlarımız

Rahmet ve Mağfiret Ayı Ramazan

RAMAZAN:RAHMET VE MAĞFİRET AYI Huzur ve bereketin müjdecisi, sonsuz ikramların habercisi Ramazan-ı şerifin manevi iklimine giriyoruz. Bizleri bu müstesna zaman dilimine ulaştıran Yüce Allah’a hamd olsun,Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa’ya salat ve..

Rahmet ve Mağfiret Ayı Ramazan

RAMAZAN:RAHMET VE MAĞFİRET AYI Huzur ve bereketin müjdecisi, sonsuz ikramların habercisi Ramazan-ı şerifin manevi iklimine giriyoruz.

Bizleri bu müstesna zaman dilimine ulaştıran Yüce Allah’a hamd olsun,Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun.

Yaşadığımız afetle mahzun an gönüllerimiz, bu ayın bereketiyle esenliğe kavuşacak,Ramazanın diriltici soluğu bizlere bir bahar serinliği bahşedecek.İstikbalimize dair umutlarımızı yeniden yeşertecek .Bu şuur ve inançla diyoruz ki hoş geldin;

Ey Şehri Kur’an,hoş geldin ;Ey Şehri siyam,hoş geldin;Ey Şehri ğufan,hoş safa geldin Ey rahmet ayı Ramazan.Bu ayda hidayet rehberimiz Kur’anı Kerim indirilmiştir. Ayrıca bu ayda mübarek Kadir gecesi vardır.Ramazan bizi takvaya ulaştıran oruç ayıdır.

Oruç ibadeti ki nice derin anlamlar,nice hizmetler taşır. Yeme-içmeden,nefsi isteklerden uzak kalmak,orucun görünen yüzüdür. Hakkıyla tutulan oruçla nefsimizi terbiye eder,ruhumuzu arındırırız.

Elimizi,dilimizi,gözümüzü,kalbimizi,zihnimizi, bütün varlığımızı haram ve günahlardan uzak tutma kararlılığımızı gösteririz.Ramazan birlik,beraberlik,paylaşma ve dayanışma ayıdır. Omuz omuza kılacağımız namazlarla daralan ruhlarımız feraha kavuşur. Zekat ve fitrelerimizle,infak ve sadakalarimizla nice kardeslik köprüleri kurulur.yoksullarin,muhtarların,gariplerin yüzleri güler.

Bu ayda hayatımızı gözden geçirmek ,geçmişin muhasebesini yapmak,Rabbimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızi hatırlamak için Ramazani şerifi eşsiz bir nimet, emsalsiz bir imkan bilelim.Açalım kapılarımızı bu rahmet,bereket mevsimine.

Ardina kadar acalim gönüllerimizi, Rabbimizin davetine.Açalım ki onun rahmetiyle agarsin yüzlerimiz.

Rahmanin gönderdiği aziz misafiri ona layık şekilde ağırliyalim. Sehr-i Ramazanı kendimizden razı ederek, Cebab-i hakkın rızasına nail olalım.

Ve nihayet,Rabbimizin mu’min kullarına vadettiği cennet bahçelerinde, ebedi bayram sevincine kavuşalım.Rabbım Ramazan-i şerefimizi mübarek eylesin,onun feyzinden,rahmetinden faydalanarak bayrama kavuşmayı nasip etsin.

Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun kardeşlerim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL