Aşçılar Diyarı

Bolu TSO Coğrafi İşaretlere Fena Taktı Darısı Yerel Belediyelere

  Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaretler konusunda başlatılan seferberlikte tescil başvuruları sırayla sonuç vermeye devam ediyor. Bolu Kıbrıscık Pirincinden sonra Bolu Keşi, Bolu Fındık Şekeri ve Bolu Patatesli..

Bolu TSO Coğrafi İşaretlere Fena Taktı Darısı Yerel Belediyelere

 

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaretler konusunda başlatılan seferberlikte tescil başvuruları sırayla sonuç vermeye devam ediyor.

Bolu Kıbrıscık Pirincinden sonra Bolu Keşi, Bolu Fındık Şekeri ve Bolu Patatesli Ekmeği de Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde TSO adına tescil edildi. Böylelikle TSO’nun tescilli coğrafi işaret sayısı 4’e yükseldi.
Ticaret ve Sanayi Odası, İlimizin yöresel ürünlerinin coğrafi işaretler aracılığıyla tescil edilerek koruma altına alınması ve de ekonomik katma değerinin artırılması amacıyla başlattığı coğrafi işaret seferberliğinde hızla yol almaya devam ediyor.
Geçtiğimiz ay Kıbrıscık ilçesinin en önemli tarımsal ürünü olan Kıbrıscık Pirinci’nin tescilini gerçekleştiren Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu kez de Bolu Keşi, Bolu Fındık Şekeri ve Bolu Patatesli Ekmeği’ni Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescil ettirerek kendisine ait tescilli ürün sayısını 4’e, Bolu’nun tescilli ürün sayısını da 8’e yükseltti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL