Köylerimiz

Mengen Ormanlarında Kızılcıklar Oluyor

Mengen Orman İşletme Müdürlüğü Mengen Orman İşletme Şefliğinin 2020 yılı programında yer alan ve gelir getirici tür kapsamında bulunan kızılcık ağaçlarının rehabilitasyon çalışmaları yerinde incelendi. Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören..

Mengen Ormanlarında Kızılcıklar Oluyor

Mengen Orman İşletme Müdürlüğü Mengen Orman İşletme Şefliğinin 2020 yılı programında yer alan ve gelir getirici tür kapsamında bulunan kızılcık ağaçlarının rehabilitasyon çalışmaları yerinde incelendi.

Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören başkanlığında gerçekleşen incelemelere Mengen Orman İşletme Müdürü Hüseyin Şahiner ve Mengen Orman İşletme Müdür Yardımcısı Osman Özdemir katıldı.

İncelemelerde kızılcık ağacının bakımının önemine değinilerek, kızılcık ağacının nasıl budanması gerektiği ve budanırken dikkat edilecek hususlarla ilgili bilgiler verildi.

Yapılan bakım çalışmaları sayesinde ağacın gelişmesine en uygun şeklin oluşacağı, ağacın gençleşeceği, meyvelerin iriliğinin artacağı, verim ve kalitenin de bu oranda yükseleceği ifade edildi.

Yöre halkının, çevre ormanları ile tarım arazisi kenarlarında bolca yetişen kızılcık ağaçlarından elde ettikleri meyvelerle özellikle tarhana, korova, reçel, kızılcık suyu ve şerbet yapıp köy pazarında satarak geçimini sağladığı vurgulandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL