Köylerimiz

Merhum Rafet Yeler’in Müzesinden Görüntüler

Mengen’in tarihine, kültürüne sahip çıkan, bu manada evini adeta bir müzeye çeviren Rafet Yeler Beyefendiyi rahmetle saygıyla minnetle anıyoruz. Pazarköy Beldesinde yaşamını sürdürürken 2013 yılında hayata gözlerini yuman fahri kültür..

Merhum Rafet Yeler’in Müzesinden Görüntüler

Mengen’in tarihine, kültürüne sahip çıkan, bu manada evini adeta bir müzeye çeviren Rafet Yeler Beyefendiyi rahmetle saygıyla minnetle anıyoruz.

Pazarköy Beldesinde yaşamını sürdürürken 2013 yılında hayata gözlerini yuman fahri kültür elçimiz merhum Rafet Yeler’in müzesinden bir kaç görüntüyü sizlerle paylaşma istedik.

Gözü gibi baktığı ve çok sevdiği kültür evine ve müzesine ömrünü adayan, Mengen ve hatta Bolu için tarihe tanıklık eden eserleri müzesinde barındıran Rafet Yeler’in Büyüğümüzün eserlerini fotoğraflarla paylaşıyoruz.

Bolu Orman İşletmesinden emekli olduktan sonra, iki katlı evinin alt katını Kültür Sanat Evi’ne dönüştüren merhum Rafet Yeler yöreye has kültür varlıklarımızı sergiliyordu.

Sergilediği, biriktirdiği miras kelimelerle ifade edilemez, Pazarköy, Mengen ve Bolu’ya verdiği kültür katkısı anlatılamaz, ancak izlenir ve hayranlıkla bakılır.
Biz de bir zamanlar müzede yer alan eşyalarını ve müze varlıklarını fotoğraflarla sizlerin dikkatlerine sunuyoruz.

Allah merhum Rafet Yeler büyüğümüze rahmetiyle muamele eylesin.
Mekanı Cennet Olsun

YORUMLAR (1)

  1. Zafer ÖZTÜRK diyorki:

    Allah gani gani rahmet etsin. Kendisi ile Pazarköy Jandarmada görev yaptığım sırada tanıştım çok iyi bir insandı güler yüzü insanlığı mükemmeldi.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL