Köylerimiz

Şükür Mevlidimizi Evlerimizde Dua ve Şükrederek Eda Edeceğiz

Çubuk Köyü Muhtarı Hamit Arslan 1944 yılındaki büyük depremin ardından her yıl düzenlenen Çubuk köyü yemekli şükür mevlidi ile ilgili açıklama yaptı: Çubuk köyü muhtarı Hamit Arslan yaptığı açıklamada; “Bölgemizde..

Şükür Mevlidimizi Evlerimizde Dua ve Şükrederek Eda Edeceğiz

Çubuk Köyü Muhtarı Hamit Arslan 1944 yılındaki büyük depremin ardından her yıl düzenlenen Çubuk köyü yemekli şükür mevlidi ile ilgili açıklama yaptı:

Çubuk köyü muhtarı Hamit Arslan yaptığı açıklamada;

“Bölgemizde geleneksel olarak yapılan en eski mevlit olma özelliğini taşıyan Çubuk köyü şükür mevlidi 1944 yılında yaşadığımız deprem felaketinden itibaren ara vermeden kutlanıyor. Her yıl Ocak ayının son pazar günü okuttuğumuz mevlidi bu yıl pandemi ve tedbirler nedeniyle okutup kutlama yapamadık.

Köy Muhtarlığı, köy derneği ve hayırseverlerin destekleri ile çevre il, ilçe ve köylerin akın ettiği Çubuk Köyü Şükür mevlidinde yemekleri her yıl köylülerimiz el birliği ile yapmaktadırlar. Bu yıla kadar emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

BU YIL EVLERİMİZDEN YAPACAĞIMIZ DUALARLA ŞÜKÜR MEVLİDİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Arslan, “Hocalar, mevlithanlar gönül birliği ile okuma görevini yerine getirmekte olup, köylülerimiz, muhtarlığımız, derneğimiz ve hayırseverlerin bağışları ve katkıları ile gerçekleştirdiğimiz mevlidimiz başladığı yıldan bu yana ilk kez gerçekleştirilemedi. Hayatta her şeyden önce sağlık geliyor.” dedi.

Hamit Arslan, “Bu yıl herkesten dua bekliyoruz. Çubuk köyümüzden olsun olmasın herkesi bu seneki şükür mevlidimizi evlerinde dua ederek ve şükrederek kutlamalarını istiyoruz. 78. Şükür Mevlidimizi bu şekilde gerçekleştirmiş olalım. Allah önümüzdeki yıldan itibaren kaldığımız yerden devam etmeyi nasip etsin.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL