Köylerimiz

Mengen İlçesi Akören Köyü yolu üzerinde ayı görüntülendi. Mantar toplamaya gidenler tarafından bir araçtan çekildiği belirtilen ayı fotoğrafı sosyal medyada hayli ilgi uyandırdı. Mantar mevsiminin gelmesi ile kanlıca mantarına özel..

Mengen İlçesi Akören Köyü yolu üzerinde ayı görüntülendi.

Mantar toplamaya gidenler tarafından bir araçtan çekildiği belirtilen ayı fotoğrafı sosyal medyada hayli ilgi uyandırdı.

Mantar mevsiminin gelmesi ile kanlıca mantarına özel ilgi duyan vatandaşların ormanlık alanda görüntülen bu ayı fotoğrafından sonra tavırları merak ediliyor.

Ormanlık alanlarda yaşayan yaban hayatı gün geçtikçe şehre doğru yaklaşırken, şehirde yaşayan insanlar da mantar mevsiminde ormanlık alanlara daha fazla girmeye başladılar.

Mengen ilçesine yakın olan köylerden biri olan Akören köyü yolu üzerinde rastlanan ayı fotoğrafı ise bu fikri doğrular nitelikte görünüyor.

Mengen İlçe ve Köylerinde yaşayan vatandaşların bu görüntülerin ardından kanlıca mantarı toplamaya cesaret edip edemeyecekleri konuşuluyor.

Bazı atandaşlar ormanlarda ayı sayısının arttığını ve dikkatli olunması tavsiyesinde bulunurken;
Yatkililer,
“Ormanlarda bulunan ayı sayısında artış olmadı. Ayı sayısı normal seviyelerde fakat ormana giren insan sayısında artış yaşanmakta. Ayılar kendilerine zarar verilmediği takdirde insana saldırmaz. Ayılar kış uykusuna yatmadan önce yağlanmak istiyor. Bunun için de ormanda sürekli hareket halinde. Ormanlık alanda mantar toplamak isteyenlerin sayısı da artınca mutlaka ayıyla karşılaşılıyor ve istenmeyen olaylar yaşanıyor” diye açıklamalarda bulundular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL