Köylerimiz

Ata’larımıza ve Ata Tohumlarına Saygı

Ata Tohumları Tane Tane Toprakla Buluşuyor Beratiye Özşahin’in tahsis etmiş olduğu Bolu, Okçular Köyü Namazgah mevkii’de yaklaşık 2 dönüm arazide ata tohumları projesi hayat buluyor. Ülkenin bir çok alanında, toprağında,..

Ata’larımıza ve Ata Tohumlarına Saygı

Ata Tohumları Tane Tane Toprakla Buluşuyor

Beratiye Özşahin’in tahsis etmiş olduğu Bolu, Okçular Köyü Namazgah mevkii’de yaklaşık 2 dönüm arazide ata tohumları projesi hayat buluyor.

Ülkenin bir çok alanında, toprağında, tarlasında ata tohumlarına dönüş var.

Bolu ilimizde de atalık tohumları çoğaltıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla akademisyen ve doğaseverler tarafından ekim projeleri geliştiriliyor.

Merhum Şerafettin Erbayram adını yaşatmak ve atalık tohumlarını çoğaltıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla ekim projesi planlanması içinde yer alan akademisyen Berker Çiftçi “Şerafettin Erbayram Ata Tohumları Koruma ve Geliştirme Grubu“nda şunları paylaştı.

Ata tohumlarımızı sistemli ve bilinçli bir şekilde toprakla buluşturarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla projeler geliştirdik. Ata tohumlarımızı koruma, geliştirme, yaygınlaştırma ve zehirsiz tarımla üretim yapılmasına yönelik üreticilerin bilinçlenmesi çerçevesinde çalışmalar planlıyoruz”
İş insanı ve kıymetli bir Bolu Sevdalısı olan Orhan Uçar ile birlikte, Berker Çiftçi sosyal medya gruplarından açıklamalarına ilave olarak;
“Beratiye Özşahin’in tahsis etmiş olduğu Okçular Köyü Namazgah mevkii’de yaklaşık 2 dönüm arazide Merhum Şerafettin Erbayram adını yaşatmak ve atalık tohumlarını çoğaltıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla ekim projesi planlanmasını başlattık.”
“Projeyi uygulayan Platform Üyelerimiz Sayın Sayın Serdar Özşahin, Sayın Muhterem Özsoy Çilata’ya ve ekim projesine arazi tahsis eden Sayın Beratiye Özşahin’e teşekkür ederiz.” cümlelerini paylaştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL