Köylerimiz

Kuzu Yünü İle Çorap

Mengen İlçemiz Kayabaşı Köyünden Emekli Öğretmen dünya tatlısı, hoş sohbet kadın, gönlü kalbi güzel insan, Bedriye Demirbaş Öğretmenimizin sosyal medya hesabında paylaştığı bir fotoğrafı sizler için manşet yaptık. Bedriye Demirbaş,..

Kuzu Yünü İle Çorap

Mengen İlçemiz Kayabaşı Köyünden Emekli Öğretmen dünya tatlısı, hoş sohbet kadın, gönlü kalbi güzel insan, Bedriye Demirbaş Öğretmenimizin sosyal medya hesabında paylaştığı bir fotoğrafı sizler için manşet yaptık.

Bedriye Demirbaş, emekli olmayan, çalışan, çalışkan, çevresine katma değer katan bir öğretmen. Canlı heyecanlı ve köyünde, çevresinde her manada aktif ve sosyal bir eğitimci.

O eğitim ve öğretimine hayat okulunda da devam ediyor.

Onun için köy, tarla, bağ bahçe, yol, dağ, bayır açık hava okulu gibi.

Mengen Kültür miraslarımızdan yün eğirme işini fotoğraflayarak bizleri zaman makinasında  güzel bir yolculuğa çıkardı.

Bedriye Demirbaş paylaşımında şöyle sesleniyor; ” Bu fotoğrafı bu Eylül ayında çektim. Kayabaşı köyü Akmehmetler mahallemizden Ferihan Yılmaz yengemiz. Kuzu yünü eğiriyor çorap örecek kendine. Hazır çoraplar ayağımı ısıtmıyor diyor”

Örenlerin çekenlerin elleri dert görmesin.
Kirmanları dört dönsün. Giydikleri çoraplar üşütmesin. Sarsın, ayaklarına taş değmesin.

Kültürümüzde önemli bir yer kaplayan kirman ve yün eğirme işini sayfasında paylaşarak Mengen Haber Sitemize ilham olan Bedriye Demirbaş Hanımefendiye şahsında tüm yün eğirenlere, elleri öpülesi büyüklerimize saygı ve hürmetle selam ediyoruz.

Akmehmetlerden Marangoz Koca Rıfat Abimize de selamlar
  • Beğen

     

  • Yanıtla
  • 21s

YORUMLAR (1)

  1. Bedriye Demirbaş diyorki:

    Çok teşekkür ederim Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız. Çok mutlu oldum 🌹

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL