Köylerimiz

Mengen Ceviz Dikiyor

Mengen İlçe Tarım Orman Müdürlüğü Mengen Çiftçisine ceviz fidanlarını uygulamalı dikim anlatımı ile sahiplerine teslim etti. Mengen İlçe Tarım Orman Müdürlüğü Ceviz fidani siparişi vermiş olan çiftçilere, Hükümet Konağı önündeki..

Mengen Ceviz Dikiyor

Mengen İlçe Tarım Orman Müdürlüğü Mengen Çiftçisine ceviz fidanlarını uygulamalı dikim anlatımı ile sahiplerine teslim etti.

Mengen İlçe Tarım Orman Müdürlüğü Ceviz fidani siparişi vermiş olan çiftçilere, Hükümet Konağı önündeki bahçedeki dağıtım programında İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hüsnü Yazıcı tarafından ceviz dikimi, dikim hataları, kullanılacak gübre çeşitleri, ceviz hastalıkları ve mikrosera metodu hakkında uygulamalı bilgi verildi. Ceviz fidanlarının dikimi, bakımı, kullanılan toprak, çukurların genişliği ve derinliği olmak üzere tüm detaylar çiftçiler aktarıldı.

Mengen İlçe Tarım Orman Müdürü Semih Tatlı’nın bizzat katıldığı uygulamalı eğitim ve ceviz teslim projesine çok sayıda Mengenli çiftçi katıldı.

Çiftçilerin verilen uygulamalı eğitimden ve dağıtılan ceviz fidanlarından hayli mutlu oldukları gözlenirken, çiftçiler verilen eğitimin daha fazla ceviz, daha fazla üretime katkı sağlayacağını ve bilgilerini tazelediklerini ifade ettiler.

Konu ile ilgili olarak vatandaşlar; Mengenli çiftçimiz daha fazla üretime iştirak etmeye başladı. Arazide ve alanda ilçe tarım ve orman müdürlüğümüzün yapmış oldukları çalışmalar çiftçimize bizlere güven veriyor cesaret veriyor. Bu bakımdan katılımda, üretimde gün güne artıyor dediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL